¿S’acaba Twitter?

Twitter_Logo_Hd_Png_06myspace

El fantasma de MySpace recorre les notícies publicades sobre Twitter aquest estiu del 2015. Les alarmes van saltar a finals de juliol en la presentació dels resultats del primer semestre que van registrar unes pèrdues de 189 milions d’euros, un 7,9 % més que en el mateix període del 2014. Jack Dorsey, de nou com a conseller delegat, va assenyalar que el problema de la xarxa era l’estancament de l’audiència que es situa ara en 316 milions d’usuaris a tot el món. L’alarma no prové de la xifra global sinó de la relaxació del ritme de creixement que ara és “només” del 15% mensual. Atès que el model de creixement de les xarxes socials és el de la viralitat, la reducció del nombre d’usuaris nous alerta -estirant de la metàfora- del final de l’epidèmia. El cas més estudiat fins ara és el de la xarxa MySpace que la Universitat de Princeton va determinar que havia seguit el mateix model d’expansió descrit en les epidèmies clíniques. En aquell cas, l’exemple de MySpace servia per pronosticar la fi de Facebook entre final del 2016 i mitjans del 2018.

Twitter no s’ha quedat aturada. Dorsey prepara una nova remodelació del consell d’administració i ha dit que han de guanyar eficiència per rendibilitzar l’augment d’ingressos (en el primer semestre han arribat a 848 milions d’euros, un 60 % més que l’any passat). I ràpidament ha anunciat que abandona el límit dels 140 caracters en el cas dels missatges directes entre els usuaris de la xarxa. Twitter ha aprés que el principal repte de les xarxes és la recurrència, és a dir, la connexió regular dels usuaris no únicament l’alta. Facebook va sortir de la deriva MySpace primer amb el seu Missanger i ara busca la manera de connectar amb Whatsapp. Quan utilitzem una xarxa social per enviar i rebre missatges personals en fem un ús més recurrent i, a més, posem més dades a la seva disposició. Som més negoci. De tota manera que ningú es faci il·lusions, si s’acaba Twitter no tornarem al món d’abans.

Post A Comment